SandraMariaLindqvist.blogg.se

Nytt namn, nytt syfte. Bilder. Funderingar. Inga läsare- inga problem.

Bookday!

Publicerad 2013-11-26 13:07:00 i Allmänt,

Idag har det handlat mycket om böcker för mig!
Jag inledde min morgon med en tågresa ner till Churchgate i Södra Mumbai, satte mig på ett café med en löjligt söt kaffedrink och plöjde halva "I´am Malala"- En bok om den fantastiska Malala Yousafzai <3 Då och då gjorde jag avbrott för att titta ut på det myllrande livet utanför fönstret. Om du är vegetarian, gillar att titta på folk och vill bli överraskad varje dag... åk till Indien!
 
Min morgon:
 
Klockan 11.00 mötte jag upp personalen från SRS bibliotek och vi begav till två olika organisationer som säljer böcker billigt till NGO´s, bibliotek och skolor i slumområden. Mitt uppdrag var att välja ut de bästa engelska
böckerna och hittade en massa spännande böcker! Jag hittade en fantastisk bok om Mahatma Ghandi. Han var en fin streckgubbe!
 
Hittade en bok som jag var tvungen att köpa till biblioteket... så att jag kan läsa den! Älskar mina autos <3
 
Böcker alltså... Jag älskar att läsa. Lärde mig tidigt och kunde sitta i timmar helt uppslukad av böcker. Glömmer fortfarande tid och rum när jag läser en bra bok. Jag kan komma på mig själv med att skratta högt, gråta eller skaka av ilska när jag läser en bok. Att läsa är det enklaste och billigaste sättet att resa! Ett liv utan böcker är för mig ett liv i fattigdom. De dagar jag är i biblioteken är mina favoritdagar! Barnen och ungdomarna är fantastiska och vill så gärna och så mycket.
 
Förra veckan satt jag på kontoret i Bandra nästan hela tiden och arbetade med fundrasing och uppdaterade appeal på hemsidan samt skapade en facebook sida för SRS som ni gärna får gilla och sprida! https://www.facebook.com/Slum.Rehabilitation.Society?ref=hl
Så det känns iallafall jäkligt gött att vara ute i verkligeheten igen!
 
Peace out!
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela