SandraMariaLindqvist.blogg.se

Nytt namn, nytt syfte. Bilder. Funderingar. Inga läsare- inga problem.

Goes to z green!

Publicerad 2013-09-29 16:02:11 i Allmänt,

Sanjay Ghandi National park ligger mitt i Mumbai och bara 90 minuter från centrum. Det är en av världens mest välbesökta nationalparker och består av skyddad tropisk skog som fungerar som hem åt massa olika växter och djur. Det är så otroligt skönt att komma ifrån stressen och trafiken inne i Mumbai. Trafiken är en av få saker som håller mig ifrån att på allvar fundera på en flytt hit. Men men... Jag åkte tillsammans med min roomie Denise och hennes kompis Chris. De båda läser till socionomer men för Gävle högskola.
 
Vackra blomster:
 
Det första vi gjorde var att haka på en lion and tiger safari... det visade sig bestå av en 20 min rundtur som körde runt i ett inhängnat område där djuren hade ganska begränsat utrymme. Jag tycker att det är så svårt att ta ställning i frågan kring om det här är rätt eller inte. Å ena sidan så lever djuren instängda och kanske hade de varit lyckligare i det fria men å andra sidan så är tigern praktiskt taget utrotat i Indien ( och världen) och jag tror att enda sättet att rädda tigern är genom att människor får ett hjärta för tigern.. kanske är ett sånt här möte den enda möjligheten för många att komma nära ett så vackert djur som tigern. Jag tror inte att man kan gå oberörd från ett sånt möte. De minutrarna jag satt vid mina pandor och våra ögon möttes är fortfarande bland det starkaste jag vart med om! Vi såg iallafall två lejon knalla runt hyfsat fritt:
 
Efter det tog vi en lång promenad i hettan... fy vad vi svettades! Helt genomblöta... men värt det var det!
Smelling some orchids!
Utsikt över Tulsi lake från parkens högsta topp.
Massa små svalkande floder/bäckar rinner genom parken!
 
Efter mycket svettande kom vi fram till en av parkens höjdpunkter som är ett grottsystem bestående av 109 buddhistiska grottor som är uthuggna direkt ur berget. Avståndet mellan ingången till parken och grottorna är 6 km och sen ska man upp på nästan 500 meters höjd... Kändes som att vara tillbaka på caminon ibland. Fick hålla tillbaka flera "Buen Camino".
 
Denise och Chris försöker smälta in i utsmyckningarna...
 
Vatten som rinner ner längst med öppningarna...
 
En Buddha-fot och en Sandra-hand
 
Böneflaggor på toppen!
Svalkar fötterna i slemmigt vattenfall!
Det finns alltid mat i Mumbai... överallt och allt är skitgott! :)
 
Kom hem mätt, nöjd och trött! Imorrn ska jag tillbaka på praktiken och fortsätta försöka förstå housingpolicy... Det går låååångsamt framåt!
 
Shanti Shanti! <3
 
 
 
 
 

I en annan del av Mumbai

Publicerad 2013-09-28 20:13:00 i Allmänt,

Idag har jag och Denise flängt runt lite i de mer södra delarna av Mumbai. Vill ju passa på att se så mycket som möjligt av den här facsinerande staden. Resan började med att jag blev utsliten i håret ur ett tåg eftersom jag stod ivägen... :S LIte obehagligt men i rush-hours och på de större stationerna, speciellt där man kan byta tåg är det stört hetsigt ibland! Flera hundra människor ska av och på och man har bara några sekunder på sig! Men men nu har jag lärt mig hur jag ska flyta med i strömmen av människor för att inte hamna i vägen igen.. You live you learn!
 
Ett av den här långa dagens stopp var ett område som heter Kotachiwadi. Det ligger nära S:t Theresas church och är ett ovanligt fridfullt område för att ligga i centrala Mumbai och består av gränder med gamla portugisiska kolonialvillor, vacker mosiak och mycket grönska. Jättemysigt område där jag gärna hade bott. Det ligger dessutom inte långt från Marine Drive, det långa promenadstråket längst med Arabiska havets kust. Underbart!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen begav vi oss ner till Chowpatty beach som på kvällarna fylls av människor som badar, äter och bara hänger. Det finns gott om aktiviteter där och om man kommer lite senare på kvällen så fylls stranden av små gatukök som serverar helt underbar indisk gatumat! Själv högg jag in på en Belpuri som var svinigt gott men jag har inte den blekaste aningen om vad det är! :)
 
Har i väntan på att bidler ska laddas upp googlat fram Belpuri:
Ingredients:
   
1 cup Puffed Rice (Kurmura)
1/2 cup chopped Tomato (Tamatar)
1/2 cup chopped Onion (Pyaj)
1/4 cup chopped Coriander Leaves (Dhania Patta)
1/2 cup boiled and mashed Potato (Aloo)
4 chopped Green Chilli (Hari mirch)
1 tblsp chopped Ginger(Adrak)
1 tblsp Garam Masala
6 tblsp Tamarind (Imli) Chutney
6 tblsp Coriander Leaves (Dhania Patta) And Mint Chutney
1/2 cup Nimkis
1/2 cup Sev
1/2 cup Gol gappas
2 tblsp Lime or Lemon (Nimbu) Juice
 
 
 
 

 

 
Me love z Belpuri!
 
 
Sen tog vi tåget tillbaka till trygga Chembur efter äventyr i det stora Mumbai... tänk vad fort man börjar tänka på en plats som sitt hem! Jag saknar verkligen mina autos när jag är söder om Mahim creek. Vi shoppade lite i Chembur innan vi åkte till TISS campus. Jag införskaffade ett par Nike-dojjor för 300 pix och köpte en yogamatta. Mattan kostade 280 rupier, efter det gick jag till en mataffär eftersom jag cravade Doritos... en påse doritos kostade 420 rupier... Indien: Landet där chips är dyrare än yogamattor... Borde ju inte vara så svårt att prioritera och bli riktigt fit for fight här! Men maten... AAAAAAA det är så gott!!! :) Nu är jag slut och måste duscha.. luktar som en jambalaya av avgaser, rökelse, smutsigt hav, svett, andra människor och kobajs!
 
Shanti shanti <3
 

Göra hem!

Publicerad 2013-09-28 19:45:04 i Allmänt,

Har handlat lite fina indiska kort, posters och framkallat foton på mina vänner som jag har satt upp på väggen vid min säng för att få mitt rum att kännas som lite mer hemma! Den översta stora postern är en reklampostern för den första sexualupplysningsfilmen som gavs ut av den Indiska regeringen på 1970-talet! Kul souvenir tycker jag! :)
 
 
Har också insett att Denise en av mina roomies ( Har fått en tysk roomie nu också som heter Tamilla) är en roomie-match made in heaven! Jag hade me dmig glögg hon hade med sig två paket pepparkakor! BLISS :)
 
 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela