SandraMariaLindqvist.blogg.se

Nytt namn, nytt syfte. Bilder. Funderingar. Inga läsare- inga problem.

Goes to z green!

Publicerad 2013-09-29 16:02:11 i Allmänt,

Sanjay Ghandi National park ligger mitt i Mumbai och bara 90 minuter från centrum. Det är en av världens mest välbesökta nationalparker och består av skyddad tropisk skog som fungerar som hem åt massa olika växter och djur. Det är så otroligt skönt att komma ifrån stressen och trafiken inne i Mumbai. Trafiken är en av få saker som håller mig ifrån att på allvar fundera på en flytt hit. Men men... Jag åkte tillsammans med min roomie Denise och hennes kompis Chris. De båda läser till socionomer men för Gävle högskola.
 
Vackra blomster:
 
Det första vi gjorde var att haka på en lion and tiger safari... det visade sig bestå av en 20 min rundtur som körde runt i ett inhängnat område där djuren hade ganska begränsat utrymme. Jag tycker att det är så svårt att ta ställning i frågan kring om det här är rätt eller inte. Å ena sidan så lever djuren instängda och kanske hade de varit lyckligare i det fria men å andra sidan så är tigern praktiskt taget utrotat i Indien ( och världen) och jag tror att enda sättet att rädda tigern är genom att människor får ett hjärta för tigern.. kanske är ett sånt här möte den enda möjligheten för många att komma nära ett så vackert djur som tigern. Jag tror inte att man kan gå oberörd från ett sånt möte. De minutrarna jag satt vid mina pandor och våra ögon möttes är fortfarande bland det starkaste jag vart med om! Vi såg iallafall två lejon knalla runt hyfsat fritt:
 
Efter det tog vi en lång promenad i hettan... fy vad vi svettades! Helt genomblöta... men värt det var det!
Smelling some orchids!
Utsikt över Tulsi lake från parkens högsta topp.
Massa små svalkande floder/bäckar rinner genom parken!
 
Efter mycket svettande kom vi fram till en av parkens höjdpunkter som är ett grottsystem bestående av 109 buddhistiska grottor som är uthuggna direkt ur berget. Avståndet mellan ingången till parken och grottorna är 6 km och sen ska man upp på nästan 500 meters höjd... Kändes som att vara tillbaka på caminon ibland. Fick hålla tillbaka flera "Buen Camino".
 
Denise och Chris försöker smälta in i utsmyckningarna...
 
Vatten som rinner ner längst med öppningarna...
 
En Buddha-fot och en Sandra-hand
 
Böneflaggor på toppen!
Svalkar fötterna i slemmigt vattenfall!
Det finns alltid mat i Mumbai... överallt och allt är skitgott! :)
 
Kom hem mätt, nöjd och trött! Imorrn ska jag tillbaka på praktiken och fortsätta försöka förstå housingpolicy... Det går låååångsamt framåt!
 
Shanti Shanti! <3
 
 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela